Naisjournalistien työelämäkerrat

Tänä vuonna yhdistyksen isona hankkeena on Työelämäkertaprojekti, jossa dokumentoidaan naistoimittajien työtä ja työn muutoksia.
Haluamme näkyvyyttä naisjournalistien työlle ja haastamme sinut mukaan. Tunnet varmasti kollegan, jonka työn ja uran haluat tuoda esille.  Haastattele hänet!

Kirjoita haastattelun pohjalta työelämäkerta Naisten Ääni-verkkojulkaisuun  https://www.naistenaani.fi/elamakerrat/naistoimittajat/. Tärkeä osa projektia on haastattelijoiden keräämän raaka-aineiston saattaminen tieteelliseen arkistoon tulevien tutkimusten aineistoksi. Projekti on sopinut haastattelujen originaaliaineistojen toimittamisesta Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle. Uskomme, että naisjournalistien työ eri aloilla ja eri tehtävissä tulee näkyväksi tulevaisuudessa monien erilaisten tutkimusten kautta!

Elämäkerrat julkaistaan sitä mukaan kuin ne valmistuvat. Arkistoinnin tulisi valmistua keväällä 2021. Hanke päättyy Naistoimittajat ry:n 75-vuotisjuhlaan vuonna 2021.

Lisätietoja saat liittymällä Naisjournalistien työelämäkerrat -FB-ryhmään. Sivuilta saa käytännön ohjeet, kuinka voit itsekin osallistua tietojen keräämiseen. Saat myös yhteyden ohjausryhmän jäseniin, toimittaja, tutkija Maija Töyryyn, toimittaja Jenna Parmalaan, toimittaja Tiina Vahteraan ja toimittaja Johanna Liukkoseen.

 

Ohjeet löytyvät nyt myös täältä