Naisjournalistien työelämäkerrat

Tänä vuonna yhdistyksen isona hankkeena on Työelämäkertaprojekti, jossa dokumentoidaan naistoimittajien työtä ja työn muutoksia.

Tarkoituksena on haastatella naisjournalisteja ja kirjoittaa haastattelun pohjalta työelämäkerta Naisten Ääni-verkkojulkaisuun http://www.naistenaani.fi/. Tärkeä osa projektia on haastattelijoiden keräämän raaka-aineiston saattaminen tieteelliseen arkistoon tulevien tutkimusten aineistoksi. Projekti on sopinut haastattelujen originaaliaineistojen toimittamisesta Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle. Uskomme, että naisjournalistien työ eri aloilla ja eri tehtävissä tulee näkyväksi tulevaisuudessa monien erilaisten tutkimusten kautta!

Elämäkerrat on tarkoitus julkaista sitä mukaan kuin ne valmistuvat, ehkä suurin joukko vuoden 2020 alkupuolella. Arkistoinnin tulisi valmistua syksyllä 2020. Hanke päättyy Naistoimittajat ry:n 75-vuotisjuhlaan maaliskuussa 2021.

Lisätietoja saat liittymällä Naisjournalistien työelämäkerrat -FB-ryhmään. Sivuilta saa käytännön ohjeet, kuinka voit itsekin osallistua tietojen keräämiseen. Saat myös yhteyden ohjausryhmän jäseniin, toimittaja, tutkija Maija Töyryyn ja toimittaja Jenna Parmalaan.