Tukijat

DNA

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä, joka tarjoaa yhteyksiä, palveluja ja laitteita sekä koteihin että töihin. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukoissa. DNA:lla on noin 3.6 milj. matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Vuoden 2021 liikevaihto oli 956 milj.euroa. Yhtiössä työskentelee noin 1 600 henkilöä eri puolilla Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.

→ www.dna.fi

Kaupan liitto

Kaupan liitto on kaupan alan valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, jonka tavoitteena on kehittää kaupan yritysten toimintaedellytyksiä ja yhteistyötoimintaa sekä huolehtia jäsentensä elinkeino- ja työnantajaeduista. Liitto on elinkeinoelämän suurimman toimialan edustaja. Liitto neuvottelee alan työehtosopimukset, ratkaisee työriitoja ja palvelee jäseniä työsuhdeasioissa. Se ylläpitää kaupan alan tietopankkia ja tiedottaa säännöllisesti kaupan asioista jäsenilleen. Liitossa on 2 200 yritystä kaikilta kaupan osa-alueilta päivittäistavarakaupasta, erikoiskaupasta, tukkukaupasta, teknisestä kaupasta ja autokaupasta.

Vuonna 2005 toimintansa aloittanut Kaupan liitto syntyi, kun Kaupan Keskusliitto ja Kaupan Työnantajaliitto yhdistyivät. Liiton hallituksen puheenjohtajana toimii pääjohtaja Hannu Krook SOK:sta ja toimitusjohtajana on Mari Kiviniemi.

→ www.kauppa.fi

Uuden lastensairaalan tukisäätiö

Tukisäätiö on perustajistaan riippumaton ja yleishyödyllinen kolmannen sektorin toimija. Se perustettiin tammikuussa 2013, jotta koko maata palvelevan uuden lastensairaalan rakentaminen Helsinkiin mahdollistuisi.  Sairaala käynnisti toimintansa toukokuussa 2018.

Säätiö omistaa uuden lastensairaalan kiinteistön sekä tukee ja edistää lasten lääketieteellistä tutkimusta, opetusta sekä erikoistumista pediatriseen lääketieteeseen.
Säätiötä olivat perustamassa Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne ja Stiftelsen för utbildning och kultur på svenska i Finland. Tukisäätiötä johtaa kahdeksan jäseninen hallitus, jolla on ylin päätösvalta. Sen puheenjohtajana on kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen. Säätiön neuvoa-antava valtuuskunta koostuu kymmenestä jäsenestä ja sitä johtaa rva Jenni Haukio.

→ www.uudenlastensairaalantuki.fi

Werner Söderström Osakeyhtiö – WSOY

WSOY kustantaa i kotimaista ja suomennettua kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Vuonna 1878 perustettu WSOY tunnetaan monien suomalaisten klassikkokirjailijoiden kustantajana. Yhtiön vuodesta 2011 omistanut ruotsalainen Bonnier Books AB. WSOY:n liikevaihto oli 52,5 milj. euroa vuonna 2021, jolloin yhtiöllä oli 145 työntekijää.

WSOY on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä, johon kuuluvat myös Tammi, Johnny Kniga, Readme.fi, Kosmos, Bazar, Docendo, Minerva & Crime Time.

→ www.wsoy.fi

öt

 

Syöpäjärjestöt

Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpäsäätiön muodostavat Syöpäjärjestöt, joiden tavoitteena on turvata kaikille hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta. Tavoitteeseensa järjestö tarjoaa tietoa, tukea ja toivoa.

Suomen Syöpäyhdistykseen kuuluu 12 alueellista syöpäyhdistystä ja kuusi valtakunnallista potilasjärjestöä. Syöpäyhdistys perustettiin vuonna 1936
Syöpäsäätiö puolestaan on merkittävä yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja maassamme. Syöpäsäätiö perustettiin vuonna 1948.

Tilaa  Syöpäjärjestöjen uutiskirje tästä