Tyttöjä ja aaseja kantamuksineen Bamyanissa, Afganistanissa.

Elämää Bamyanissa. Naistoimittajien koulutusmatka tehtiin lokakuussa 2014. Kuva: Päivi Nikkilä.

Vuonna 2014 pidetään tauko koulutuksessa mutta saadaan patalaput myyntiin

Hankkeen 6. vuosi tuli täyteen vuoden 2014 lopussa.

Alkuvuodesta jo tiedettiin, että ulkoministeriö oli alustavasti näyttänyt vihreää valoa hankkeen kolmannelle kaudelle 2015–2017.  Hallitus hyväksyi hankkeen jatkohakemuksen. ”Huomioon on otettava huhtikuun 2014 presidentinvaalien vaikutus Afganistanin turvallisuustilanteeseen ja tulevaisuuteen, sillä kouluttajien turvallisuutta ei haluta vaarantaa”, Eeva Koskinen kirjoitti.

Seuraavassa ohjausryhmän kokouksessa huhtikuussa päätettiin, ettei Afganistaniin lähdetä kouluttamaan tuona keväänä johtuen presidentinvaalien aiheuttamassa epävakaasta tilanteesta.

Syksyllä 2014 koulutuskuvioita jatkettiin ohjausryhmän tekemän ehdotuksen mukaan.

Kirsi Mattilan Kabulista tuomat patalaput saatiin hankkeen hyväksi myyntiin. Patalappujen, esiliinojen ja tyynyliinojen kohdalla pohdittiin tuotekehittelyä, josta Piia Pousi oli kiinnostunut. Afganistanissa patalaput kirjoo käsin Mariam Gholami.

Afganistan soi 3! -konsertti pidetään 16.10.2014. Konsertissa huutokaupataan Rosa Liksomin Naistoimittajille lahjoittama taulu. Afganistan soi! -konsertti oli tunnelmallinen ja keräsi omavastuuta tyydyttävästi.

Koulutus Afganistanissa, Bamyanissa ja Kabulissa, järjestetään loka–marraskuun taitteessa. Se sujuu hyvin. Canonilta on saatu lahjoituksena videokameroita koulutuksia varten. Canonilta luvassa kamerankäyttökurssi  vuoden 2015 puolella Naistoimittajille.