Vuoden 2015 Kellokas -palkinto pappi Marjaana Toiviaiselle

Naistoimittajat palkitsee tärkeän ihmisoikeusteon Suomessa:
Kallion seurakunnan pappi Marjaana Toiviainen valittu Vuoden 2015 Kellokas -palkinnon saajaksi

Naistoimittajat ry on valinnut helmikuussa 2016 vuoden 2015 Kellokkaan. Palkinto on myönnetty seurakuntapastori Marjaana Toiviaiselle, joka on pitkään puhunut köyhien ja asunnottomien puolesta, eikä ainoastaan puhunut, vaan myös tehnyt konkreettisia tekoja.

Viime vuonna Toiviainen on erityisesti tehnyt merkittävää ihmisoikeustyötä sotaa pakenevien auttamiseksi ja suvaitsevaisuuden lisäämiseksi. Toiviainen on ollut mukana luomassa Refugees Welcome Finland -kansalaisverkostoa, joka on suunnitellut toimintamallin sille, että ihmiset voivat majoittaa koteihinsa Suomeen turvapaikanhakijoina saapuneita. Toiviainen on myös itse majoittanut turvapaikanhakijoita kotiinsa.

Naistoimittajat uskoo, että nyt tarvitaan kansalaistoimintaa toivon ja rauhan vahvistamiseksi meillä ja maailmassa. Toiviainen on osoittanut, että yksilökin voi vaikuttaa.

– Marjaana Toiviainen on sellainen tolkun ihminen, joka ei käännä selkäänsä toisen hädälle. Naistoimittajat ry arvostaa Toiviaisen elämänasennetta, joka kannustaa suvaitsevaisuuteen, Naistoimittajat ry:n puheenjohtaja Hannele Huhtala perustelee Kellokas 2015 -valintaa.

Naistoimittajat ry on valinnut vuodesta 1973 lähtien Vuoden Kellokkaaksi henkilön, joka on merkittävällä tavalla kiinnittänyt huomiota ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen kysymykseen. Edellisen kerran palkinnon sai Tahdon2013-kampanja ja sen edustaja Senni Moilanen.

Naistoimittajat ry täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Aktiivisesti toimivan yhdistyksen tavoitteena on seurata median naiskuvaa, edistää naistoimittajien yhteistyötä ja ottaa kantaa tasa-arvoa koskeviin asioihin viestimissä. Syyskuussa 2016 Naistoimittajat ry järjestää seminaarin ja esittelee Afganistan-hankettaan laajalla näyttelyllä naistoimittajien valokuvista Helsingin Sanomatalossa.

Vuoden 2015 Kellokas Marjaana Toiviainen palkitaan 26.2. klo 16 Alppilan kirkolla. Tilaisuus on avoin sekä jäsenistölle että muille median edustajille. Ilmoittautumiset viimeistään 24.2. yhdistyksen puheenjohtajalle sähköpostitse:

Lisätiedot:

Hannele Huhtala, Naistoimittajat ry:n puheenjohtaja,
, p. 040 5727 506

Marjaana Toiviainen, Kallion seurakunta,
, p. 09 2340 3676