Vuoden 2019 Kellokas oli Jessikka Aro (oik.).

Vuoden 2019 Kellokas on Jessikka Aro

Yleisradion toimittaja Jessikka Aro jatkaa sinnikkäästi työtään journalistina ja vastustaa julkisesti maalittamista ja häiritsemistä. Hän myös auttaa muita journalisteja häirintätilanteissa.

Jessikka Aro on joutunut vihapuhekampanjan kohteeksi Venäjän verkkopropagandaa käsittelevien juttujensa vuoksi. Aro palkittiin jutuista Bonnierin journalistipalkinnolla vuonna 2016, mutta häirintä jatkuu yhä. Häirinnän tarkoituksena on tuhota Aron ammatillinen uskottavuus ja lamauttaa hänet toimintakyvyttömäksi.

Aron kirja Putinin trollit julkaistiin vuonna 2019. Siinä Aro esittelee yksityiskohtaisesti Suomessa ja useassa muussa länsimaassa viime vuosina toteutettuja, Kremlin masinoimia ja hyväksymiä informaatiohyökkäyksiä ja mustamaalausoperaatioita.

Lähestymiskieltoon liittyvä lainsäädäntö uudistetaan tällä vaalikaudella turvaamaan paremmin uhrin oikeudet. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on luvannut nostaa esille nettihäiriköinnin ja muun uudenlaisen häirinnän lähestymiskieltolainsäädännön valmistelussa. Näin toimittaja Jessikka Aro on vaikuttanut sinnikkäällä otteellaan myös tulevaan lainsäädäntöön, jotta työtään tekevät journalistit saisivat työrauhan.

Naistoimittajat ry haluaa tukea Kellokas-valinnallaan naistoimittajien työtä. Yhdistys on vuodesta 1973 lähtien valinnut Vuoden Kellokkaan eli henkilön, joka on merkittävällä tavalla kiinnittänyt huomiota ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen kysymykseen.