Vuoden 2014 Kellokas: Tahdon2013-kampanja

Naistoimittajat ry antaa Vuoden 2014 Kellokas-palkinnon Tahdon2013-kampanjalle ja sen vetäjä Senni Moilaselle

Naistoimittajat ry on valinnut maaliskuussa 2015 vuoden 2014 Kellokkaan. Tahdon2013-kampanja ja sen vetäjänä Senni Moilanen ovat tehneet merkittävää tasa-arvotyötä. Suomen ensimmäinen läpimennyt kansalaisaloite edisti yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa ajamalla samaa sukupuolta olevien oikeutta mennä naimisiin.

Naistoimittajat uskoo, että nyt tarvitaan kansalaistoimintaa toivon ja rauhan vahvistamiseksi meillä ja maailmassa. Kampanja osoitti, että yhdessä voidaan vaikuttaa.
”Kysymys on ihmisten yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta sekä lain edessä että yhteiskunnallisesti”, Naistoimittajat ry perustelee Kellokas 2014 -valintaa.

Naistoimittajat ry on valinnut vuodesta 1973 lähtien Vuoden Kellokkaaksi henkilön, joka on merkittävällä tavalla kiinnittänyt huomiota ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen kysymykseen.

Tahdon2013-kampanja herätti laajaa keskustelua Suomessa tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista ja niiden toteutumisesta yhteiskunnassamme. Monesta näkökulmasta tasa-arvoisen avioliittolain eteen tehty työ oli ihmisoikeuksien edistämisessä merkittävin saavutus Suomessa vuosikausiin.

Palkinnon vastaanotti Naistoimittajien tilaisuudessa Tahdon2013-kampanjan järjestöpäällikkö Robert Sundman 15.4.2015.