Vuoden 2013 Kellokas: Susanna Kuparinen

Naistoimittajat ry on valinnut vuoden 2013 Kellokkaaksi toimittaja Susanna Kuparisen. Kuparinen työskentelee teatteriohjaajana ja Voima-lehden toimituspäällikkönä.

Vuonna 2013 Kuparinen aloitti yhdessä työparinsa Jari Hanskan kanssa dokumenttiteatterin työpajatoiminnan ja jatkoi sosiaalipoliittisten kysymysten seuraamista etenkin osallistavaa sosiaaliturvaa taustoittamalla. Kuparinen on raivannut omaa tietään teatterintekijänä ja journalistina, paljastanut yhteiskunnallisia epäkohtia ja nostanut esiin arkoja aiheita.

– Susanna Kuparinen on omintakeinen toimija, joka tekee ansiokasta työtä luovasti uusin keinoin. Kellokas-nimityksellä haluamme korostaa hänen saavutustaan yhdistää teatterin tekemisen menetelmät tutkivaan tiedonvälitykseen. Dokumenttiteatterin rooli journalismin terävöittämisessä haastaa perinteisen, ajoittain itsetyytyväisenkin journalismin, sanoo Naistoimittajat ry:n puheenjohtaja Päivi Nikkilä.

Naistoimittajat ry on vuodesta 1973 valinnut vuoden Kellokkaan eli henkilön, joka on merkittävällä tavalla kiinnittänyt huomiota ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen kysymykseen, epäkohtaan tai edistänyt yhteiskunnallista tasavertaisuutta. Edellinen Kellokas oli toimittaja Anna-Lena Laurén.

Naistoimittajat ry. on 68-vuotias toimittajayhdistys, johon kuuluu lähes 200 jäsentä. Aktiivisesti toimivan yhdistyksen tavoitteena on vaikuttaa naiskuvaan mediassa, edistää naistoimittajien yhteistyötä ja ottaa kantaa naisten asemaa koskeviin asioihin viestimissä. Järjestöllä on meneillään myös monivuotinen naistoimittajien koulutushanke Afganistanissa.