Toimittaja Eeva-Liisa Hynynen on Naistoimittajat ry:n Vuoden Kellokas 2017

Naistoimittajat ry:n hallitus on valinnut Vuoden 2017 Kellokkaaksi freelance-toimittaja Eeva-Liisa Hynysen, joka tunnetaan tinkimättömän ammattitaitoisena kuntataloustoimittajana. Kellokasvalinta perustuu Hynysen Kittilä-uutisointiin ja sen yhteiskunnallisiin vaikutuksiin.

Keväästä 2014 lähtien Hynynen on perehtynyt Kittilän kunnan päätöksenteon ongelmiin ja laittomuuksiin yhteensä yli sadassa Suomen Kuvalehden julkaisemassa jutussa. Hynysen ja hänen työparinsa rikos- ja prosessioikeuden emeritusprofessori Pekka Viljasen sinnikkään työn ansiosta Suomeen tuli voimaan vuonna 2017 ”Lex Kittilä” eli Kuntalain luku 12a, joka antaa valtiovarainministeriölle mahdollisuuden puuttua tilanteisiin, joissa kunta on poikkeuksellisissa hallinnollisissa vaikeuksissa.

”Ryhdyin tutkimaan Kittilän kunnanvaltuuston pöytäkirjoja keväällä 2014 saatuani vihjeen siitä, ettei kunnan päätöksenteossa kaikki ollut kunnossa”, Hynynen kertoo.Hynynen on ollut vapaa toimittaja vuodesta 2009 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli vuosina 2001–2009 Kuntaliiton Kuntalehdessä.

”Freelanceriksi ryhtyminen oli oma valintani, sillä halusin itse valita aiheet, joista kirjoitan”, Hynynen kertoo.

Eeva-Liisa Hynynen on Taloustoimittajat ry:n jäsen. Vuonna 2012 Suomen Journalistiliiton jäsenjärjestö Suomen freelance-journalistit ry valitsi Hynysen Vuoden Freelanceriksi 2011. Vuonna 2013 Hynynen oli ehdolla Bonnierin Suuren Journalistipalkinnon Vuoden journalisti -palkinnon saajaksi. Vuonna 2015 hän oli ehdolla Kittilä-uutisoinnista Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio -palkinnon saajaksi.

Naistoimittajat ry on vuodesta 1973 lähtien valinnut Vuoden Kellokkaan eli henkilön, joka on merkittävällä tavalla kiinnittänyt huomiota ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen kysymykseen.

Naistoimittajat ry on perustettu vuonna 1946 edistämään naistoimittajien yhteistyötä. Yhdistys on yksi Suomen vanhimpia toimittajayhdistyksiä. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää jäsenten ammatti- ja elämäntaitoja sekä toimia yhdyssiteenä eri viestimissä työskenteleville naisille.Yhdistys pyrkii vaikuttamaan naiskuvaan lehdistössä, radiossa ja televisiossa sekä ottaa kantaa naisten etuja koskeviin asioihin viestimissä.

Haastattelupyynnöt Eeva-Liisa Hynyselle koordinoidaan Naistoimittajat ry:n varapuheenjohtaja Päivi Arvosen kautta sähköpostilla paiviat(at)timantti-idea.net.

Lämpimästi tervetuloa Naistoimittajat ry:n Vuoden Kellokas -tilaisuuteen maanantaina 19.3. kello 16- 18  Journalistiliiton kokoushuoneeseen tapaamaan Vuoden  Kellokasta Eeva-Liisa Hynystä.

Käyntiosoite: Säästöpankinranta 2 A 7. krs, Helsinki.

Ilmoittautumiset 18.3. mennessä sihteerille: