11.
marras
2022

Teatteri: Ensimmäinen tasavalta Kansallisessa

Kansallisteatteri täytti tänä vuonna 150 vuotta. Teatterin juhlanäytelmänä on Esa Leskisen kirjoittama ja ohjaama Ensimmäinen tasavalta. Näytelmän keskushenkilö on maamme ensimmäinen presidentti K.J.Ståhlberg, jota esittää Vesa Vierikko.
Naistoimittajat ry menee katsomaan sen pe 11.11.2022 klo 19.

Ensemble koostuu seuraavista näyttelijöistä: Kristiina Halttu, Eino Heiskanen, Katariina Kaitue, Esa-Matti Long, Taisto Oksanen, Jukka Puotila, Sari Puumalainen, Antti Pääkkönen ja Helena Vierikko.

Teatteri esittelee näytelmän näin: Musiikkipitoinen dokumenttiesitys on eeppisten mittasuhteiden draama, joka kattaa yli puoli vuosisataa suomalaista historiaa. Esitys perustuu kokonaisuudessaan autenttisiin lähteisiin: muistiinpanoihin, päiväkirjoihin, kirjeisiin ja aikalaiskuvauksiin. Se kurkistaa kabinetteihin ja historian julkisivujen taakse ja näyttää, kuinka hiuskarvan varassa voivat olla asiat, joita pidämme arkisina itsestäänselvyyksinä.
Lue lisää näytelmästä: https://kansallisteatteri.fi/esitys/ensimmainen-tasavalta/

Naistoimittajat ry:n jäsenille on varattu 50 paikkaa, jotka ovat permannolla riveillä 7-10. Näytelmään myös avecit (yksi tai useampi) ovat tervetulleita.
Jäsenten ja avecien lipun hinta on 45€  (Peruslipun noille paikoille on 49€).Näytelmän keston Kansallisteatteri päivittää vasta ensi-illan alla.
Lippuja voi varata jo nyt, mutta viimeinen varauspäivä on 13.10.2022.  Varaukset