Naistoimittajat valitsivat Kellokkaaksi pelottoman Salla Vuorikosken

Naistoimittajien yhdistys valitsi rohkean ja pelottoman toimittaja Salla Vuorikosken vuoden 2016 Kellokkaaksi. Vuorikoski irtisanoutui tehtävästään Ylessä petyttyään uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtamiseen.

”Salla Vuorikoski on peloton tutkiva journalisti. Hän ei toimi ego edellä vaan tähtäimessään totuus yhteiskunnasta”, sanoo puheenjohtaja Hannele Huhtala.

Naistoimittajat ry:n hallitus perusteli valintaansa: ”Vuorikosken pelottomuus tuli esille hiljattain, kun hän avoimesti kertoi pääministeri Juha Sipilän lähettämistä viesteistä ja avasi taustoja toimittajan työssään kohtaamista vaientamisyrityksistä. Vuorikoski piti kiinni toimittajan eettisistä säännöistä, vaikka painetta tuli valtiojohdon taholta, ja hän toimi asiallisesti ja sinnikkäästi. Vuorikoski on asiantunteva ja verkostoitunut kansainvälisiin tutkivien toimittajien yhteisöihin.”

 

Salla Vuorikoski on ilahtunut Naistoimittajat ry:n huomionosoituksesta. Vuorikoski on yllättynyt reaktioista, joita hänen ja hänen kollegansa Jussi Erosen lähteminen Ylestä on aiheuttanut.

”Media käyttää valtaa ja päätoimittajat käyttävät merkittävää valtaa. Mielestäni median vallankäytön pitää olla avointa. Yleisradion pitää kestää tarkastelua ja kaikki tämä keskustelu on arvokasta. Yleisradion suuntauksista on pystyttävä puhumaan.”

Vuorikoski sanoo, että hän on saanut palautetta, että Ylen likapyykki pitäisi hoitaa talon sisällä.

”Koko ammatti-identiteettini perustuu avoimuuteen. Olen vaatinut eri instansseja, erityisesti julkisesti rahoitettuja, avaamaan toimintaansa. Miksi Ylestä ei voitaisi puhua, kun nyt on kyse vakavista asioista, eikä pienistä kahvipöytäkiistoista, joita on joka työpaikalla.”

 

Naistoimittajat ry on valinnut vuodesta 1973 lähtien Vuoden Kellokkaaksi henkilön, joka on merkittävällä tavalla kiinnittänyt huomiota ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen kysymykseen.

Naistoimittajat ry. on yli 70-vuotias järjestö. Aktiivisesti toimivan yhdistyksen tavoitteena on seurata median naiskuvaa, edistää naistoimittajien yhteistyötä ja ottaa kantaa tasa-arvoa koskeviin asioihin viestimissä.

Palkinto ojennetaan Vuorikoskelle torstaina 27.4. Helsingin Lyceum-klubilla järjestettävässä tilaisuudessa.

 

Lisätiedot:
Hannele Huhtala

040 572 7506
Naistoimittajat ry:n puheenjohtaja