24.
maalis
2023

”Lear” Vallilan Kansallisteatterissa

Huipputekijöiden uusi ja erilainen Shakespeare-tulkinta ottaa lähtökohdakseen monia koskettavan näkökulman ‒ muistisairauden. Naistoimittajat on varannut lippuja perjantain 24.3. klo 19 esitykseen Vallilan Kansallisteatterissa.

On koittanut erään aikakauden loppu: muistisairaan Learin (Katariina Kaitue) on aika astua syrjään ja luopua johtajuudestaan. Väistyvällä itsevaltiaalla on kolme jälkeläistä, joille hänen on määrä jakaa valtansa ja varallisuutensa. Yllättäen kaiken perivät he, jotka parhaiten osaavat mielistellä haurastuvaa äitiään ‒ ja ennakkosuosikki jää täysin osattomaksi. Ja kun vahinko on tapahtunut, ei tilannetta voi enää korjata. Learin kosketus todellisuuteen vääristyy, ja hän eksyy mielensä myrskyihin, seuranaan vain uskollinen kumppaninsa (Sari Puumalainen).

Gloucesterin perheen nuorimmaista riivaa kyltymätön vallanhalu. Hän haluaa kaiken, minkä vuoksi hän alkaa häikäilemättömästi manipuloida isäänsä uskomaan pahinta suosikkilapsestaan. Learin ja Gloucesterin perheiden kohtalot ovat sidotut toisiinsa, mutta keneen uskolliset voivat luottaa mielipuoliseksi muuttuneessa maailmassa, jossa petos ja valheet hallitsevat?

Rooleissa Katariina Kaitue (Lear), Maria Kuusiluoma, Petri Liski, Esa-Matti Long, Petri Manninen, Ilja Peltonen, Anni Poijärvi ja Sari Puumalainen.
Esityksessä on myös musiikkia ja tanssia. Säveltäjä on Hannu Rantanen ja koreografian tekevät Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö.

Lipun hinta on 36€, myös aveceilta. Varauksia voi tehdä heti, mutta viimeistään varaus on vahvistettava Kansalliseen 20.2.2023