Naistoimittajat ry ja Anneli Jäätteenmäki

Naistoimittajat ry oli Anneli Jäätteenmäen vieraana Brysselissä tammikuussa 2015.

Juhlavuosi 2016 on täynnä ohjelmaa

Vuosi 2016 on Naistoimittajat ry:n 70-vuotisjuhlavuosi. Ohjelmaa tälle vuodelle suunnitellaan koko ajan. Tässä ennakkotietoa varmistuneesta ohjelmasta.

Heti alkuvuonna julkistetaan järjestön uudet verkkosivut, jotka tuovat järjestölle uuden ja selkeän ilmeen. Verkkosivujen teknisestä toteutuksesta vastaa La&La.

Huhtikuussa järjestö lähtee 22 hengen voimin kulttuuri- ja opintomatkalle Lontooseen. Matkaa tukee osittain Jokes eli Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö.

Juhlavuoden kunniaksi järjestön Afganistan-hanke järjestää 13.–27. syyskuuta valokuvanäyttelyn Sanomatalon galleriassa Helsingissä. Kuvat ovat hankkeen kurssilaisten ottamia valokuvia ja niiden tulostuksesta vastaa Canon. Sama näyttely on tarkoitus kierrättää myös Turussa ja Tampereella syksyn aikana.

Afganistan-hanke tuo Kabulista Suomeen nuoren journalistin Tuba Sangarin, joka opiskelee syyslukukauden Helsingissä Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa journalismia ja bisnestä. Haaga-Helia luo hänelle oman opinto-ohjelman. Tavoitteena on löytää hänelle ilmainen asunto syksyn ajaksi kansainvälisestä yhteistyöstä kiinnostuneen suomalaisen naistoimittajan/perheen luota Helsingistä. Jos kiinnostut majoittamisesta, ota yhteys Eeva Koskiseen, .

Tarkoituksena on kierrättää Tuba Sangaria Tampereen ja Turun valokuvanäyttelyjen yhteydessä järjestettävissä Naistoimittajat 70 v/Afganistan-hanke-tilaisuuksissa.

Naisjärjestö Soroptimistien Nokian-osasto on ilmaissut halunsa tukea hanketta ja he ovat kiinnostuneita saamaan Sangarin puhumaan tilaisuuteensa.

Koko juhlavuoden päätapahtuma on Naistoimittajien seminaari naisista ja mediasta, joka pidetään tiistaina syyskuun 13. päivä. Saman päivän iltana tapahtuma jatkuu Afganistan-hankkeen valokuvanäyttelyn avajaisilla.

Juhlavuoden aikana Naistoimittajat ry osallistuu aktiivisesti keskustelutilaisuuksiin ja tapahtumiin, joista tiedotetaan viikkokirjeessä.