Afgaanimies pussaa poskelle pientä lasta.

Elämää Bamyanissa. Kuvan ottanut bamyanilainen Najiba Noori on yksi harvoista valokuvaukseen erikoistuneista kurssilaisista. Hän on osallistunut myös Farzana Wahidyn vetämään koulutukseen kotimaassaan.

24.
syys
2016

Afganistan naisten silmin -valokuvanäyttely Sanomatalossa

Näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 13. syyskuuta klo 17.30 Sanomatalon käytävägalleriassa Helsingissä. Näyttelyyn voi tutustua vajaan kahden viikon ajan 12.–24. syyskuuta. Tämän jälkeen näyttely kiertää vielä joillekin paikkakunnille Suomessa.

Helsingissä Sanomatalossa 12.–24.9.2016 ma–pe kello 7–22 ja la–su 9–20.

Tervetuloa avajaisiin 13.9.2016 klo 17.30 Sanomatalon käytävägalleriaan.

Näyttelyn avaa Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Naistoimittajat ry on vuodesta 2009 kouluttanut Afganistanissa paikallisia naistoimittajia Ulkoministeriön rahoittamassa järjestöjen kehityshankkeessa. Valokuvauksen ja kuvajournalismin koulutus on ollut tärkeä osa kokonaisuutta.

Naistoimittajat ry:n juhlavuoden näyttelyyn Sanomatalossa on koottu kymmenien koulutukseen osallistuneiden naistoimittajien kuvia. Suurin osa koulutettavista ei ole erikoistunut valokuvaukseen, vaan kuten muuallakin maailmassa toimittajat ottavat kuvia, kun ammattivalokuvaajaa ei ole mahdollista saada kuvaustilanteisiin mukaan.

Luennoilla on vieraillut myös Afganistanin kuuluisin naisvalokuvaaja Farzana Wahidy kertomassa työstään ja kuvistaan.

Valokuvat esittelevät suomalaisille katsojille vähemmän tunnettua puolta Afganistanista: sodan sijasta keskiössä ovat tavallisten ihmisten elämä ja ponnistelut paremman elämän puolesta.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, avajaisissa tarjoilua.

Yhteistyössä Canon, Grano Oy ja Helsingin Sanomat.

Lisätietoja valokuvista ja kuvaajista näyttelyn kuraattori ja kouluttaja Kirsi Mattila, p. 040 513 1829

Koulutushankkeesta ”Learning Together 2009–2017”- koordinaattori Eeva Koskinen, p. 0400 709 143. Katso lisää www.naistoimittajat.fi